KBC 11: Do you know the answers to these 14 questions, which brought Himanshu Dhuria up to 1 crore questions

0
KBC 11, KBC 11: Do you know the answers to these 14 questions, which brought Himanshu Dhuria up to 1 crore questions, ChambaProject.in
KBC 11, KBC 11: Do you know the answers to these 14 questions, which brought Himanshu Dhuria up to 1 crore questions, ChambaProject.in

KBC 11: Do you know the answers to these 14 questions, which brought Himanshu Dhuria up to 1 crore questions: Himanshu of Rae Bareli recently sat in the hotseat of the game reality show ‘Kon Banega Crorepati 11’ to be aired on Sony TV. So far, Himanshu has won a sum of Rs 50 lakhs by answering 14 questions correctly, due to the timeout tomorrow, he will face the 15th question of Amitabh Bachchan today, the right answer can make him a millionaire.

Himanshu Dhuria has used all his life lines so far, let’s know about the 14 questions that have taken Himanshu Dhuria to the 1 crore question.

KBC 11, KBC 11: Do you know the answers to these 14 questions, which brought Himanshu Dhuria up to 1 crore questions, ChambaProject.in

Today KBC 11 Question and Answer

Questions 1– Complete the Hindi idiom used for thinking the impossible things, Khyali….
(सवाल 1- असंभव बाते सोचने वाले के लिए प्रयोग किए जाने वाले हिंदी मुहावरे को पूरा करिए, ख्याली…..पकाना।)

Himanshu used a lifeline to answer this question correctly?

Answer – Casserole.

Question 2– Which vehicle is related to tubeless and radial?
(सवाल 2- ट्यूबलेस और रेडियल का संबंध किस वाहन से है?)

Answer – Tyre

Question 3 – On which festival are these foods traditionally eaten, Gujhiya, Chillai?
(सवाल 3- ये खाद्य पदार्थ पारंपरिक रुप से किस त्यौहार पर खाया जाता है, गुझिया, ठंडाई?)

Answer– Holi.

Question 4– Songs- Who is the singer of O Mahi Dil Naiyo Lagta?
(सवाल 4- गाने- ओ माही दिल नइयो लगता के सिंगर कौन है?)

Answer– Arijit Singh

Question 5– Which of these states meet Delhi city limits?
(सवाल 5- दिल्ली शहर की सीमा इनमें से किन राज्यों से मिलती है?)

Also Read this:   RADHE First Look Out: Salman Khan will return as 'Radhe' on Eid, says- 'Will celebrate Christmas with you and Eid too'

AnswerHaryana and Uttar Pradesh.

Question 6– In which disease, a person can see distant things properly but not nearby?
(सवाल 6- कौन से रोग में व्यक्ति दूर की वस्तुएं ठीक प्रकार से देख पाता है लेकिन पास की नहीं?)

Answer– Hypermetropia

Q7– What is the libra proposed by Facebook?
(सवाल 7- फेसबुक द्वारा प्रस्तावित लिब्रा क्या है?)

Answer– Cryptocurrency.

Question 8– At which birthplace of which Sikh Guru is Takht Sri Patna Sahib located?
(सवाल 8- किस सिख गुरु के जन्मस्थल पर तख्त श्री पटना साहिब स्थित है?)

To answer this question, Himshu used 50–50 lifeline.

Answer – Guru Gobind Singh.

Question 9 – ‘I don’t like cricket, I love it’, which cricketer is famous for his explosive batting?
(सवाल 9- ‘आई डोन्ट लाइक क्रिकेट, आई लव ईट’, अपनी विस्फोटक बल्लेबाजी के लिए मशहूर किस क्रिकेटर पर आधारित है?)

Himanshu used the flip the question life line for this question.

Answer– Chris Gayle.

Flipped Question – Which of these rivers flows mainly towards the west during its flow in India?
(फ्लिप्ड क्वेशचन- इनमें से कौन सी नदी भारत में अपने बहाव के दौरान मुख्यत पश्चिम की ओर बहती है?)

Answer– Brahmaputra.

Question 10– What is the name of this helicopter seen in the picture?
(सवाल 10- चित्र में नज़र आ रहे इस हेलीकॉप्टर का नाम क्या है?)

Also Read this:   Janmashtami 2019 Shri Krishna 5 Enemies, Date, Time, Puja, Status, Image

Answer– Boeing Chinook.

Question 11– Which of these cabinet ministers has not been the Chief Minister of any state till now?
(सवाल 11- इनमें से कौन से केबिनेट मंत्री अब तक किसी भी राज्य के मुख्यमंत्री नहीं रहे हैं?)

Answer– Dr. Harsh Vardhan

Question 12– In the famous love story Sohni Mahiwal, which river did Sohni cross to meet her lover Mahiwal?
(सवाल 12- मशहूर प्रेम कहानी सोहनी महिवाल में सोहनी ने अपने प्रेमी महिवाल से मिलने के लिए किस नदी को पार किया था?)

Himanshu used his last life line as the expert to answer this question.

Answer – Chenab.

Question 13– Which of these teams has won the men’s hockey cup the most times?
(सवाल 13- इनमें से किस टीम ने पुरुषों का हॉकी कप सबसे अधिक बार जीता है?)

AnswerPakistan.

Question 14– Which telescope first photographed a black hole in 2019?
(सवाल 14- 2019 में किस टेलीस्कॉप ने पहली बार ब्लैक होल की तस्वीर खींची थी?)

Answer– Event Horizon Telescope.

By answering this last question, Himanshu has won the entire amount of Rs 50 lakhs. Today they are going to face the question of 1 crore.

Also Read these

Advertisements
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here